16 okt 2015

Grand Marnier, Le Café Parisien

Trek een willekeurige barkast in Vlaanderen open en de kans is groot dat je er de iconische, wat buikige fles Grand Marnier in terug kunt vinden. Deze likeur op basis van ondermeer Cognac en essence van sinaasappel zag in 1880 reeds het levenslicht en is een onvervalste klassieker te noemen.
 
Sinds 1927 lanceert Grand Marnier op regelmatige basis flessen in beperkte oplage welke door kunstenaars onder handen genomen zijn. Limited edition van dit jaar is de Grand Marnier, Le Café Parisien, een eerbetoon aan een een tijdloze plaats in het hartje van 'La Ville Lumière', gepresenteerd in een helrode fles.
 
Grand Marnier, Le café Parisien
 
Traditie tijdens de familiefeesten uit ver vervlogen tijden, was dat de kleinkinderen vanaf een bepaald moment alle drank uitstalden op de keukentafel en hiermee café speelden. Uit die tijd herinner ik me dat er altijd wel tantes en nonkels waren die hun Grand Marnier graag met een blokje ijs in een cognacglas dronken. Zo'n bel werd door ons kleine rakkers steevast te vol geschonken.
 
Cocktails met Grand Marnier zijn trouwens ook een optie. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze Daisy Sidecar?
 
Nodig:
 
25 ml Grand Marnier, 35 ml Cognac VS, 10 ml versgeperst citroensap, 10 ml versgeperst sinaasappelsap, 5 ml grenadinesiroop, 2 druppels Agnostura Bitters.
 
Doen:
 
Shake de ingrediënten gedurende 15 seconden over ijs.
Strain in een gekoelde coupette.
Werk af met de zeste van een sinaasappel
 
Daisy Sidecar

 

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...