Eeuwenlang zochten alchemisten naar het 'Elixir of Life', en tijdens hun zoektocht ontdekten ze al snel de medische eigenschappen van distillaten op basis van jeneverbessen. Met Copperhead keert uitvinder en apotheker Yvan Vindevogel terug naar die alchemistische en farmaceutische geschiedenis van gin. Copperhead verwijst zelfs naar de koperen ketel waarin de vroegste voorloper van gin werd gestookt.
Na de ontdekking van Copperhead, The Alchemist’s Gin ging Mr. Copperhead verder op zoek naar zijn levenselixir. In zijn zoektocht stootte hij op de vlierbessenstruik, een plant die het kwade afstoot en bekend staat om zijn heilzame werking. Hij voegde vlierbes en zwarte Ceylon thee toe, en zo creëerde hij Copperhead Black Batch. De limited edition met een donker kantje is vanaf eind oktober verkrijgbaar.
Copperhead is de perfecte balans tussen 5 verschillende ingrediënten, met name jeneverbessen, kardemom, engelwortel, korianderzaad en sinaasappelzeste, die van Copperhead een mooi gebalanceerde, zachte Londen Dry Gin maken.
Aan de Copperhead Black Batch (adviesprijs 39 €) werden ook nog eens vlierbessen en zwarte thee toegevoegd die bekend staan om hun helende werking op het immuunsysteem. De twee extra ingrediënten zorgen voor een iets zoetere neus en een complexere smaak. Die special limited edition wordt voorlopig exclusief geserveerd in een vijftigtal horecazaken.
Wordt tevens weldra gelandeerd, de Copperhead Cordial, een vlierbessensiroop
waarvan enkele druppels voldoende zijn voor de perfecte 'Woman's Serve'.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten