De beste bartender van België, Hannah Van Ongevalle (24), is in de bartenderwedstrijd WORLD CLASS™, de grootste en meest prestigieuze cocktailwedstrijd binnen de bartending industry, bij de 12 beste bartenders ter wereld geëindigd.
Het afgelopen jaar namen bartenders van de meest gewaardeerde bars ter wereld deel aan regionale voorrondes om een begeerde plek in de DIAGEO RESERVE WORLD CLASS™ Global Final te bemachtigen. Slechts 49 van de 5854 deelnemers werden geselecteerd voor de Global Final en mochten hun creaties presenteren aan een aantal van de meest gerespecteerde namen in de bartendingindustrie. Hannah was één van die 49 geselecteerden. Tijdens de Global Final slaagde Hannah erin om bij de 12 beste bartenders ter wereld te eindigen.
Van 28 juli tot 1 augustus toonde Hannah haar vaardigheden in Schotland en Londen tijdens verschillende opdrachten die werden wordt beoordeeld door ’s werelds meest gerespecteerde mixologie-experts. World Class is een internationaal initiatief van Diageo Reserve Brands. Het is een van de meest gerenommeerde wedstrijden waarbij gezocht wordt naar de beste bartender ter wereld. De wedstrijd vond plaats op twee locaties: op maandag 28 juli vonden de challenges plaats in Edinburgh in Schotland, op dinsdag 29 juli namen de kandidaten de Orient Express trein van Schotland naar Londen waar de wedstrijd nog tot vrijdag 1 augustus verder ging.
Diageo World Class - Hannah Van Ongevalle |
Van 28 juli tot 1 augustus toonde Hannah haar vaardigheden in Schotland en Londen tijdens verschillende opdrachten die werden wordt beoordeeld door ’s werelds meest gerespecteerde mixologie-experts. World Class is een internationaal initiatief van Diageo Reserve Brands. Het is een van de meest gerenommeerde wedstrijden waarbij gezocht wordt naar de beste bartender ter wereld. De wedstrijd vond plaats op twee locaties: op maandag 28 juli vonden de challenges plaats in Edinburgh in Schotland, op dinsdag 29 juli namen de kandidaten de Orient Express trein van Schotland naar Londen waar de wedstrijd nog tot vrijdag 1 augustus verder ging.
- De wedstrijd trapte af op maandag 28 juli met ‘Blends of Worlds’, een challenge gericht op Schotse whisky waarbij Hannah de traditie van Schotse whisky met de cultuur en tradities van haar eigen land moest verweven in een cocktail en deze onderbouwen met een verhaal of anekdote.
- De ‘Sensory challenge’ was dan weer een cocktailpresentatie waarbij de bartenders zoveel mogelijk zintuigelijke componenten (geluid, geur, tast, zicht en smaak) moesten gebruiken.
- Op het Londen St. Pancras station vond dinsdag de ‘Tale of two Martinis’ plaats. Tijdens deze challenge moesten de mixologen een klassieke Martini cocktail bereiden - gewijd aan de tradities en geschiedenis van Martini - en een moderne versie van deze beroemde drank.
Diageo World Class - Tale of Two Martinis - Hannah Van Ongevalle |
- In het luxueuse Savoy hotel namen de bartenders deel aan de ‘5-star Classic challenge’, waarin ze gevraagd werden vijf klassieke cocktails te presenteren, ieder op hun eigen manier.
- Hierna bleven nog 16 bartenders over. Zij namen deel aan de ‘Written Word’ challenge waarna er een suprise elimination plaatsvond en nog 12 kandidaten overbleven, waaronder Hannah.
- Deze 12 werden op donderdag een markt op gestuurd om zo ingrediënten te verzamelen voor de ‘Ketel one Market challenge’. En ook een 'food pairing challenge' vond plaats. Het was na deze challenge dat Hannah het strijdtoneel moest verlaten.
Diageo World Class - Hannah Van Ongevalle |
Hannah volgde de opleiding theater aan de kunstacademie. Later ging ze naar Londen om er media en kunst te volgen. Na haar studies leefde ze een tijdje in Barcelona en wanneer ze weer naar België kwam, werkte ze samen met haar vader, Jan Van Ongevalle, achter de bar in het Casino van Knokke. Daar kreeg ze de smaak te pakken. Het was vooral haar vader die haar inspireerde, ze zag hoe hij kunstwerken kon maken op basis van alcohol en wilde die kunst ook uitoefenen. In oktober 2013 opende ze samen met haar vader de cocktailbar The Pharmacy in Knokke.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten