2 dec. 2012

Ginvent Kalender, dag 2 - Tanqueray Export Strength

Tweede dag van advent en bijgevolg dus ook de tweede dag van Ginvent, het speelgoedje voor grote mensen dat ik me onlangs cadeau heb gedaan. Eerste werk vroeger was de chocolade van de adventkalender zo snel mogelijk soldaat maken, nu het om gin gaat is het beter dat wijsheid zegeviert en ik het drinken tot in de vooravond houd.

Wat vonden we terug achter deurtje nummer twee, 'Tanqueray Export Strength', een gin waarvan ik in tegenstelling tot de gewone Tanqueray en de Tanqueray n°10 nog nooit gehoord heb. Een aangename kennismaking dus.

Ginvent, dag 2 - Tanqueray Export Strength

Tanqueray is met zijn droge ietwat scherpe smaak een typisch voorbeeld van een London Dry Gin waarin er slechts 4 'botanicals' gebruikt worden. Die vier, dat zijn jeneverbes - een vanzelfsprekendheid - korianderzaad, engelwortel en zoethoutwortel. De gin is netjes in balans al neemt de jeneverbes ontegensprekelijk de bovenhand.

'Export Strength' waarschuwt het prachtige gelegenheidsetiket, wat wil zeggen dat we hier niet de 43,1 % in het glas krijgen die we van Tanqueray gewoon zijn, maar wel een stevige 47.3 %. De nodige voorzichtigheid is met andere woorden geboden. Ideale gin om te pairen met tonic dus.

Ginvent, dag 2 - Tanqueray Export Strength

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...