14 nov 2012

Fentimans: meer dan Tonic

Het verhaal van Fentimans, dat hebben we sinds die vorige post al achter de kiezen, maar wat valt daar nu juist te drinken. Tonic, dat weet zo ongeveer iedereen, maar ze hebben gewoon veel meer in hun gamma. Een overzichtje dringt zich op, om te beginnen met - zucht - Tonic. Waarom een goede gin schenken als je deze om zeep helpt met de goedkoopst vindbare Tonic? De nagel op de kop!

Fentimans Tonic reclame

Tonic Water:

Citrusvrucht smaken zorgen samen met de infusie van citroengras, kaffir limoenblaadjes, jeneverbessen en bast van quinine voor een subtiele verfrissend tonicwater dat ook in een cocktail voor een hoge toegevoegde smaakwaarde zorgt.

Light Tonic Water:

Deze lichte versie heeft hetzelfde complexe smaakpatroon als Tonic Water maar bevat dertig percent minder suiker.

En nu vooral even verder gaan zoals we deze post zijn gestart. Tonic, dat weet iedereen, maar ze hebben daar gewoon veel meer in hun gamma. Wat dat dan wel is, dat zal ik hier eens zeggen zie, te beginnen met een foto.

Fentimans, meer dan Tonic Water!

Ginger Ale:

Chinese gemberwortel ligt aan de basis en de smaak ervan wordt verder geschakeerd door toevoeging van florale galanga (familie van de gemberwortel) en hints van sinaasappel en kaneel.

Ginger Beer:

De krachtige smaak van Chinese gemberwortel krijgt extra pit en textuur door ook gebruik te maken van citroen, chilipeper, wijnsteen, ereprijs, jeneverbes en duizendblad.

Mandarin and Seville Orange Jigger:

Het sap van acht mandarijnen en de zest van één Sevilla sinaasappel geeft aan deze limonade een uniek smaakkarakter

Victorian Lemonade:

Om de scherpe smaak van de vers geperste citroenen – anderhalve citroen in elk flesje van 275 ml! - wat af te ronden maakt men gebruik van perensap. Deze typische troebele limonade moet best zoals alle drinks uit het Fentimans assortiment eerst omgekeerd worden om al zijn prijzen te kunnen vrijgeven

Rose Lemonade:

Olie van rozenblaadjes afkomstig uit de wereldberoemde Kazanlak rozenvallei in Bulgarije geven samen met echt citroensap een onmiskenbaar feminien en elegant karakter aan deze markante limonade.

Dandelion & Burdock:

Engelser kan je ze niet bedenken. Infusie van gedroogde paardenbloemenstengels en klitwortels zorgen samen met anijszaadolie voor een intrigerend, uniek en nauwelijks te definiëren smaakpatroon.

Shandy:

Gemaakt op basis van 45% bier en gedurende zeven dagen gefermenteerd en verrijkt met citroen levert dit een verfrissende softdrink op met een alcoholgehalte onder 0,5 %.

Curiosity Cola:

In de Angelsaksische media bejubeld als de beste cola ter wereld. Deze softdrink wordt net als alle andere uit de Fentimans familie gemaakt op basis van gemberwortel waarbij onder meer guarana en catuaba extracten voor een fijne colasmaak zorgen.

Fentimans Curiosity Cola

Als er één ding mag blijken, dan is het wel dat ze bij Fentimans een goed oog voor leuke reclameboodschappen hebben. Dat en een neus voor fijne drankjes. En ondertussen doe ik netjes alsof die kersencola niet bestaat. Er is een reden waarom Coca Cola in Europa met de verkoop van hun kersencola gestopt is. Dat is niet te drinken, don't bother! Maar allez hup, voor de volledigheid dan!

Cherrytree Cola:

Voor de Amerikaanse consument werd de cola softdrink verder verrijkt met natuurlijke kersensmaak. Gezien het succes werd cherrytree cola nadien ook in Europa op de markt gebracht.

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...