5 jan 2015

Cardhu Gold Reserve - Golden Delicious

In september mocht ik hier Cardhu Amber Rock voorstellen, vandaag is Cardhu Gold Reserve, de jongste single malt uit de Cardhu stal aan de beurt.  ‘Gold Reserve’ klinkt niet alleen veelbelovend, met zijn bloemige neus, subtiele toetsen van citrus en gekarameliseerde appeltjes maakt deze mooie goudkleurige whisky zijn naam volledig waar.
 
Cardhu Gold Reserve
 
 
Naargelang de gelegenheid laat Cardhu Gold Reserve zich perfect puur, met een scheutje water dan wel met een ijsblokje drinken. De laatste optie geniet persoonlijk lijn voorkeur al mag het af en toe ook een ietsje meer zijn. Een cocktail bijvoorbeeld!
 
Eerlijk is eerlijk, doorgaans sta ik niet te springen om een cocktail met vruchtensappen soldaat te maken. Een jeugdtrauma met Passoa, Pisang en Safari als voornaamste hoofdrolspelers ligt hier ongetwijfeld aan de basis. Langs de andere kant is het niet zo dat een welgemikte Tiki cocktail mij niet weet te bekoren. Ook de Golden Delicious blijkt een verrassende meevaller. Eentje voor het slapen is een absolute aanrader.
 
Cardhu Gold Reserve - Golden Delicious
 
 
Nodig:
 
50 ml Cardhu Gold Reserve, 20 ml vers geperst citroensap, 20 ml vers geperst sinaasappelsap, 2 el simple syrup (suikersiroop 1:1)
 
Doen:
 
Vul een cocktailshaker met ijsblokken en voeg de verschillende ingrediënten toe. Shake gedurende 10 à 15 seconden krachtig en schenk door een zeefje (doublestrain) in een met ijsblokjes gevuld glas. Garneer met een sinaasappelschijfje en geniet!

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...