4 apr 2014

Miraeus cocktailworkshop

Onlangs stond er een dagje Antwerpen op het programma en ons leek het een goed idee hieraan een bezoekje aan de vrienden van Miraeus te koppelen. Deze jonge snaken doen aan cocktailcatering op locatie maar organiseren ook workshops en tastings in hun Antwerpse appartement. Wij gingen voluit voor een combinatie van workshop en tasting. Het beste van twee werelden zeg maar!
 
In de leefruimte van het appartement werd een klein 'werkstation' geïnstalleerd van waaruit wij vol aan de bak konden. De tafel was misschien een tikkeltje aan de lage kant - wij zijn nu eenmaal grote loebassen - maar dat kon de pret niet drukken. De benodigdheden werden netjes voor ons klaargezet, stapsgewijs werd de cocktail ons voorgedaan, vervolgens was het aan ons.
 
Miraeus Cocktailworkshop

Indien gewenst zijn de workshops bij Miraeus volledig op maat, als je een bepaalde voorkeur hebt bijvoorbeeld. Dat is iets wat je ons geen twee keer dient te zeggen. We startten met een Boulevardier, kwestie van kort geintroduceerd te worden in het 'stirren' van een cocktail. Flap - Mr Tiki himself - mocht ook een cocktail kiezen en dat werd zoals geheel te verwachten een Zombie, compleet met overproof rum en vuur!

Miraeus Cocktailworkshop - Zombie

 
Voor een zootje ongeregeld als onszelf - zie ze blinken op de foto - waren steekkaarten met de cocktailrecepten geen overbodige luxe geweest. Kwestie van effectief de juiste hoeveelheden rum in de shaker te gieten. Langs de andere kant is het niet zo dat ons niet correct werd gedemonstreerd hoe te werk gedaan dus ik vermoed dat er mogelijk wel eens gespeelde vergissingen in het spel waren.
 
Miraeus Cocktailworkshop - The funky bunch!

Na het shaken was het de beurt voor een uitgebreide tasting. Niet alleen werden er voor ons twee cocktails voorzien - een Sazerac en een Martinez - beiden werden ook nog eens met drie verschillende spirits gemaakt welke we uiteraard eerst diende te proeven. Zo mochten bij de Sazerac  Rittenhouse Rye (50% ABV), Giboin Cognac (40% ABV) en Tariquet 15y  Bas-Armagnac (47,2 % ABV) naar onze gunsten dingen. Misschien dat een glaasje water op tafel een goed idee was geweest. Een flinke hoeveelheid alchol hakt er immers altijd in, zelfs bij getrainde zieltjes.

Miraeus Cocktailworkshop - Sazerac tasting

Een aangename namiddag, ideaal als alternatief voor pakweg een kookworkshop. Dat we niet lang na deze workshop op de Meir als backingzangers een nummertje ten beste gaven bij een buskende 'The Voice' afvaller spreekt allicht boekdelen. Vanaf dat moment ging het voor sommigen stijl bergaf. Dat glaasje water had mogelijk de redding geweest!
 
Lange Kievitstraat 22
2018 Antwerpen

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...