9 apr. 2014

Checkmate Ceasar - the ultimate Bloody Mary?

Er zijn tal van manieren voor een barman om zich te onderscheiden van zijn vakbroeders. Naast de dagelijkse omgang met klanten en een puike cocktailkaart zijn er bijvoorbeeld tal van wedstrijden uitgeschreven door verschillende spelers in de sector. Barmannen die het liever over een andere boeg wensen te gooien kunnen altijd proberen zich in de kijker te werken met een opmerkelijk staaltje cocktailkunst. Iets wat daar min of meer voor kan doorgaan is ’s werelds onofficiële ‘crazy Bloody Mary competition’.
 
Ongeveer een jaar geleden schreef ik over een totaal van de pot gerukte Bloody Mary welke in de Anvil pub geserveerd werd. Het was niet de cocktail zelf, maar wel de garnituur waardoor deze bar uit Dallas zijn internationale ‘claim tot fame’ kreeg. De Bloody Mary werd rijkelijk voorzien van een Cheeseburger met bacon, een zilveruitje, beefjerky (gedroogd vlees, allicht paard), okra, kerstomaat, augurk, groene asperge, selderstengel, olijf, scampi, limoen, spruit, rivierkreeft en salami. Dat alles louter als garnituur, dat lees je goed.
 
Als het in deze illustere Bloody Mary scene meer dan een jaar stil blijft, dan wil dat waarschijnlijk zeggen dat er iemand op iets groots zit te broeden. En kijk, daar zijn de mensen van Score on Davie uit Vancouver met hun ‘Checkmate Ceasar’. Vergeet de Anvil pub, deze Canadezen pakken het zo groot aan dat het moeilijk wordt om nog beter te doen. Wat niet wegneemt dat je altijd nog kan proberen natuurlijk!

Extreme Bloody Mary -

De ‘Checkmate Ceasar’ dus, een bloody mary met als garnituur een volledige maaltijd voor meer dan twee personen. Er zijn gefrituurde ajuinringen, chicken wings, een ‘pulled cheese dog’, nieet één maar twee hamburgers, een volledige gebraden kip en als dessert nog een brownie. Met slagroom! Prijskaartje? 60 Canadese dollar ofte 39,43 €! Totaal van de pot gerukt? Ik dacht het wel. Who’s next! Is er in België een ambitieuze barman om het nog grootser en absurder aan te pakken? Het foodgedeelte wil ik wel voor mijn rekening nemen!
 

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...