12 dec. 2013

Recept: Disaronno Loves Sour

Met de feestdagen voor de deur zet zowat elk drankenmerk zijn beste beentje voor. Aan de feestelijke verpakkingen die de winkelrekken sieren is bijvoorbeeld geen ontkomen aan. Niet zelden zijn deze voor de gelegenheid voorzien met een gratis glas of gadget erbij, een lokkertje voor de consument met drempelvrees. Eenmaal een karrenvracht alcohol in huis gehaald is het een zaak om daar het beste uit te halen. Een cocktail, iemand? 
 
Disaronno Loves Sour

Er zijn tijden geweest - ergens in een ver, duister verleden - dat ik bij de lokale Italiaan na de dis zonder verpinken een Amaretto durfde te bestellen. Eerder iets voor de ladies maar soit, iedereen zijn jeugdzonden. 't Drankje leent zich natuurlijk wel perfect om een cocktail mee te brouwen, zoals daar is de 'Disaronno Loves Sour'

Nodig:

40 ml Disaronno, 15 ml citroensap, 7 gecrushte veenbessen

Doen:


Disaronno, citroensap en de veenbessen kort maar krachtig shaken over ijs en vervolgens met een strainer in een gekoeld fluitglas zonder ijs gieten.  Aftoppen met champagne of bubbels naar keuze en voila, uw feestelijke cocktail is een feit.

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...