Via mijn Chinese correspondent bereikt mij een sterk staaltje nieuws. Na wormen en schorpioenen in tequila zijn ze in het verre oosten schijnbaar niet vies van een adder op alchohol. De venijnige beesten worden leven in een fles gedaan om vervolgens overgoten te worden met 'sorghum wine' , een soortement likeur. Het mag niet verbazen dat het goedje daar gretig aftrek vindt, maar enige voorzichtigheid blijkt nu toch geboden.
![]() |
Sorghum Wine - het venijn zit in de staart |
Dat dit drankje behoorlijk venijnig uit de hoek kan komen heeft een Chinese dame recent lijfelijk mogen ondervinden. Dat ze niet met een zware kater ontwaakt is heeft ze te danken aan de adder die haar bij het openen van de fles onmiddellijk in de hand beet. Je zou voor minder nadat ze je voor drie maanden op alcohol zetten. Moraal van het verhaal, een adder kan behoorlijk lang zijn adem inhouden maar is niet noodzakelijk een sterke drinker.
![]() |
Sorghum Wine - het venijn zit in de staart |
Geen opmerkingen:
Een reactie posten