7 sep. 2013

Op bezoek bij de Bitterboys

Of we - Tiki Flap en ikzelf - geen zin hadden om eens op audiëntie te komen bij de Bitterboys, twee door cocktails, bitters en spirits doordrongen manskerels die al eerder ons pad kruisten. Moet je ons geen twee keer vragen, zeker niet op een vrijdagavond. Geen idee waar we juist terecht waren gekomen, de tongval deed alvast vermoeden dat het nooit echt ver weg van Antwerpen kon zijn.

Met gemeenschappelijke hobby's wordt er niet zelden met de deur in huis gevallen en ondergetekende kreeg een puike 'mezcal smoked tea sour' voorgeschoteld. De lapsang souschong, een bijzonder aromatische thee  werd niet enkel als siroop gebruikt, maar ook als garnituur om het drankje af te werken. Eentje voor de liefhebbers, en daar maar je mij gerust toe rekenen. Well done chaps!Omdat met lege handen arriveren niet bepaald done is op zo'n eerste afspraakje, wisselden er twee cocktailboeken van de hand van zijne Tiki hoogheid Danielle Dalla Polla van eigenaar. Nog sneller dan de schaduw van Lucky Luke werd er een vintage Flap Mug uit de kast getoverd en volgde er een zombie volgens recept uit het boek. Uiteraard met home made falernum. Heel even waanden we ons terug in de Nu Lounge Bar in Bologna. 

Zombie, straight out of the Tiki Mug

Op uw gemak bij iemand in de keuken staan, kijken hoe het eiland getransformeerd wordt tot bar à l'improviste en de heer des huizes tot volleerd barman, dat heeft iets bijzonder aangenaam. Mai Tai's, Dark 'n Stormy's... er passeerde verdorie een pak lekkere cocktails de revue. 't Is wel eens leuk aan de andere kant van het keukeneiland drankjes te staan proeven. Een 'Huis Tuin en Keuken Speakeasy', laat dat gerust de trend van 2014 worden. Wat zeg ik? Dat gaat de trend van 2014 worden! Iedereen een Home Bar!

Word to the wise: stock up on fine alcohol and start shakin' your ass of. Every house deserves a home bar and not just because it's fun!

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...