9 jan 2013

Bar Essentials - The Mason Shaker

Nieuw op Tales from the Home Bar in 2013, het thema 'Bar Essentials'. Toen ik deze blog startte had ik wel wat klein spul in huis staan, het merendeel aan handige benodigheden echter heb ik sindsdien een beetje ingeslagen. Is het nodig dat je kast thuis vol materiaal staat dat je zelden gebruikt? Allicht niet! Is het plezant dat er zoveel van die dingen in diezelfde kast staan? Awel ja! In deze categorie komen met andere woorden zaken aan bod welke altijd handig zijn als je je favoriete cocktail gaat maken.

En cocktails, draai of keer het zoveel je wilt, dat zal altijd met shaken verbonden zijn en daarvoor heb je natuurlijk een cocktailshaker nodig. De allereerste die ik zelf kocht was een kickstarter projectje waar ik deze zomer als bij toeval op het web op stuitte.

Mason Shaker -eenvoud siert

Nee, de Mason Shaker is niet 's werelds meest flashy cocktailshaker, dat heb je goed gezien. In het hart van Amerika durven ze in het dagdagelijkse leven wel eens aan de slag gaan met 'mason jars', een glazen conservenpot zeg maar. In een saloon aan de legendarische route 66 kregen we vorig jaar nog ons bier in zo'n ding geserveerd, iets wat niet direct al te handig dronk, maar soit. Twee creatieve zielen uit New York gingen met deze 'Southern Culture' aan de slag en kwamen op de proppen met dit pareltje, mooi verpakt en al. En ik, ik was direct verkocht.

Mason Shaker

Even terug naar de essentie, de cocktailshaker! Je hebt de eigenlijke shaker waarin je ijsblokjes met drank mengt. In dit geval is die van glas en heb je nog het voordeel van het visuele aspect. Mogen verder niet ontbreken zijn een strainer of zeefje (check) en een top of deksel (check). Een tussenring houdt de strainer op zijn plaats en de top dubbelt als maatbekertje. Voila, een op en top volledige cocktailshaker. Ideaal om trailer trash en rednecks in je vriendenkring te verrassen tijdens het volgende cocktailuurtje.

Mason Shaker - de verschillende onderdelen

2 opmerkingen:

Yannick zei

Knappe shaker!
Mijn pronkstuk is een shaker uit de jaren '70 met een diamant patroon.

Tegenwoordig gebruik ik wel vaker een Boston Shaker, ben heel tevreden van mijn shaker van Point Virgule. 20 euro voor een goede shaker + strainer waar je de spiraal van kan afnemen.

Sinds kort ben ik ook into Tiki mugs, cocktails shaken is jammer genoeg een dure hobby :)

Sid Frisjes zei

Goedkoop is het inderdaad niet... Tikimugs you say, check dan eens de spulletjes die een vriend van me maakt. Linkje staat bij de TIKI tag

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...