11 dec 2012

The Dark Smoky, een Johnnie Walker Double Black cocktail

Het is zover! De temperatuur duikt met de regelmaat van de klok onder de nulmarkering en kerstmarkten verschijnen dat het een lieve lust is. Dit is het moment bij uitstek om je een portie prefab gluhwein in de maag te laten splitsen. Mijn excuses dat ik daar even niet aan mee doe, geen gluhwein voor mij. Het blijft natuurlijk een feit dat een warme kruidige cocktail bijzonder hartverwarmend kan werken. Misschien toch maar overstag gaan, maar dan wel in stijl. Presenting de 'Dark Smoky', een warme cocktail op basis van Johnnie Walker Double Black.

Nodig:

1/2 cup appelcider, 1 theelepel honing, 1 kaneelstok, 5 reepjes citroenzeste, 2 eetlepels Johnnie Walker Double Black, 1 1/2 theelepel versgeperst citroensap.

Doen:

De appelcider, honing, kaneel en citroenzeste ongeveer drie minuutjes opwarmen in een pannetje, tot de honing gesmolten is. Voeg de whisky en het citroensap toe en meng met een barlepel. Giet je warme cocktail in een hittebestendig glas, garneer met de kaneelstok en de citroenzestes.

Johnnie Walker Double Black cocktail

Deze cocktail kan je perfect voor meer personen tegelijkertijd maken, gewoon de ingrediënten vermenigvuldigen door het aantal personen. Maak je deze vooraf, hou er dan rekening mee dat de kaneel en citroenzestes aardig hun smaak afgeven. Deze kan je er best tijdig uithalen. Citroensap en Johnnie Walker Double Black vlak voor het serveren toevoegen. Serve hot!

1 opmerking:

Yannick zei

Vorige week ontdekte ik The Cocktail Nation, en gisteren via die blog ook jouw blog ontdekt. Ik ben meteen fan van beide!

Toevallig heb ik vorige week zelf een soortgelijk recept gepost, ook een punch op basis van whiskey, die ook best warm gedronken wordt. Jouw versie ga ik zeker ook eens proberen, ik heb nog een onaangeraakte fles Double Black staan.

Mijn versie kan je vinden op La Bodeguita. Die is op basis van Jack Daniels of Jim Beam.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...