3 nov 2015

Cointreau Noir, Orange Liqueur & Cognac

Oranje is hip, maar zwart is voor eeuwig klassiek en stijlvol. Het in 1849 opgerichte Cointreau, dat zich al jaren onderscheidt door zijn gracieuze vierkanten fles en oranje embleem, haalt de donkere kant in zijn karakteristieke sinaasappellikeur naar boven en introduceert dit najaar de sierlijke Cointreau Noir.
 
Cointreau Noir is een huwelijk tussen Cointreau en de cognac Rémy Martin, een ode aan een gouden tijdperk Met Cointreau Noir keert de huidige Meester Distilleerder Bernadette Langlais terug naar de weelderige tijd van de Belle Epoque, maar niet zonder er een persoonlijke toets aan toe te voegen.
 
Langlais verrijkte de originele bereiding met een noten- en amandelmaceraat voor een hogere complexiteit. Daarbovenop zorgt een toon van kruiden, verzacht met toetsen vanille, honing, noten en amandelen voor een exquise en zachte afdronk. De kleur is een blinkend helder van goud, zichtbaar door de transparante vierkanten fles met chic zwart etiket, en amberkleurige weerspiegelingen.

 
 
Cointreau Noir laat zich perfect puur drinken. Enkele ijsblokjes in een cognacglas zijn voldoende om te genieten van dit fluweelzachte goud. Geef je liever de voorkeur aan een hippe cocktail die doet wegdromen naar de tijd van weleer, dan zit je met Cointreau Noir ook aan het juiste adres.
 
De Cointreau Noir Fizz is een frisse toegankelijke cocktail, eentje voor elke gelegenheid.
 
Vul een cocktailglas met ijsblokjes en voeg hier  50 ml Cointreau Noir, 20 ml vers geperst limoensap, en 100 ml spuitwater aan toe. Garneer met en een kwartje limoen Het sap van de limoen en het spuitwater zorgen voor een frisse, sprankelende start van je avond.
 
Mag het een ietsje gesofisticeerder, prober dan de Cloudy Night.
 
Shake 50 ml Cointreau Noir samen met  60 ml troebel appelsap krachtig in een met ijs gevulde shaker en strain in een met ijs gevuld glas. Voeg 2 scheutjes Agnostura bitters toen en werk af met twee fijne appelschijfjes. 
 

Te koop bij cavisten in een exclusieve giftbox. Adviesprijs 34,99 €

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...