10 sep. 2015

Tanqueray Bloomsbury

De windstilte op Tales from the Home Bar, u mag het mij niet kwalijk nemen. De legende wil dat ik bij een niet zo recent bezoek aan de productieruimte van een niet nader genoemd huis bedwelmd geraakte door het 'engelendeel'. Ondergetekende nam daarna een frisse duik in de destilleerketel waar ik, nu ettelijke maanden later, opnieuw bij positieven ben gekomen. Tijd om de draad terug op te pikken met andere woorden.
 
Het mag me verbazen als we de volgende maanden niet weer een pak nieuwe gins in de winkelrekken zien verschijnen. Die hype, nog lang niet over zo blijkt. Nadat Tanqueray eerder al op de proppen kwam met enkele fijne limited edition gins - de Tanqueray Malacca in 2013 en de Tanqueray Old Tom in 2014 - werd de tijd rijp geacht om terug te grijpen naar de essentie.
 
Master Blender Tom Nichol, in functie sinds 2006, diepte uit de rijke archieven van Tanqueray een origineel familierecept uit 1880 van de hand van Charles Waugh Tanqueray (zoon oprichter Charles Tanqueray) op en de Tanqueray Bloomsbury was een feit.

 
Deze exclusieve gin - slechts 750 flessen beschikbaar in België - zet de focus verrassend genoeg in op de jeneverbes, het oeringrediënt. Denk een bitterzoete houtachtige smaak met peperige toetsen die om de hoek komt piepen. Terug naar de roots heet dat. Eentje voor de liefhebbers.
 
Wist je trouwens dat Frank Sinatra een grote fan was van Tanqueray? Dan heft u nu alvast iets bijgeleerd.

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...