15 mei 2014

Bitter Bastards

Cocktailbitters zijn zonder enige twijfel het ‘peper en zout’ van de cocktailscène, indien zorgvuldig gedoseerd, dan geeft het je drankje net dat tikkeltje extra. In de (betere) winkel of webshop zijn er tal van verschillende merken beschikbaar, waarvan Angostura Bitters ongetwijfeld de bekendste is.
 
Niet zelden gaat een beetje barman zelf in de weer met allerlei botanicals, spirits en smaakmakers om zo zijn eigen bitters te brouwen. Een werk van lange adem zo weet iedereen die zich reeds aan het maken van bitters gewaagd heeft, ik spreek uit ervaring. Het is bij één keer gebleven ook al had ik - het straffe verhaal van de homies van de Bitterboys indachtig – een knaller van een naam mocht ik zelf kleine flesjes onder de mensen willen brengen. Bitter Bastard!
 
Zij die per toeval aan het maken van bitters willen bezondigen kan ik alvast het geweldige Bitters boek aanraden. Enig commercieel succes onder de naam ‘Bitter Bastards’ proberen uitbouwen kan je op je buik schrijven want die naam is sinds heden officieel bezet!.

Bitter Bastards - een nieuw gamma single botanical bitters
 
Bitter Bastards is niet alleen een nieuwe speler op de bitters markt, ze hebben het proces om bitters te maken volledig hertekend. Het macereren van de botanicals wordt bijvoorbeeld van enkele weken naar enkele minuten herleid om zo de meest intense en levendige smaken te onttrekken. Wat volgt is het klaren van de op smaak gebrachte basis spirit – 8 yo bourbon, Caraïbische rum, graanvodka – met een centrifugeermachine. Het resultaat, kraakverse bitters met een uitgesproken smaak. In het gamma zitten 25 verschillende ‘single botanical bitters’ waaronder ‘White Truffle’, ‘Sweet Orange’, ‘Naga Chilli’, ‘Kola’, ‘Sour Cherry’, ‘Ginger’, … De laatste vier heb ik mezelf zonet aangeschaft. Wordt vervolgd!
 


Bitter Bastards wordt in de UK via Maverick Drinks verspreid en kan je online oa bestellen bij Masters of Malt.

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...