26 nov. 2013

Recept: Lavender Blush - Margaux Smets

De mensen van Liefmans lieten de bevallige Margaux Smet - gekend van Sips in Antwerpen - los op hun 'Fruitesse on the rocks' en de bardame kwam met drie verfrissende, feestelijke cocktails op de proppen. Van ons krijgt u alvast het recept van de Lavender Blush, de cocktail die door het testpanel als beste bevonden werd.

Lavender Blush - recept Margaux Smet - Sips

Nodig:
 
Komkommer, basilicum, griessuiker, Elixir d'Anvers, ijs, lavendel, Liefmans Fruitesse
Doen:
 
Kneus een stukje ongeschilde komkommer met een theelepel griessuiker in een mixglas. Voeg een tiental blaadjes basilicum toe en kneus deze fijn samen met de komkommer en de suiker. Voeg 2 cl Elixir d'Anvers toe, vul de shaker met ijs en schud krachtig. Doe de inhoud van de shaker in een glas met behulp van een strainer (zeef). Vul het glas voor de helft op met crushed ice om vervolgens met behulp van de bolle kant van een lepel een half flesje Liefmans Fruitesse toe te voegen. Het resultaat, een mooie gelaagde cocktail waarvan de onderkant fris groen is en de bovenkant helrood. Werk af met de lavendel.
 
Beide lagen laten zich perfect apart proeven al dien je voor een optimaal resultaat de verschillende smaken in het glas nog te mengen.

Tip: Voor elke cocktail wordt een half flesje Fruitesse gebruikt. Verdubbel je de andere ingrediënten, dan maak je twee cocktails per shaker.

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...