28 sep. 2012

Daniele Dalla Pola - Casa Bacardi

Sommige gelegenheden zijn er om met beide handen te grijpen, iets wat ik gemakkelijkheidshalve dan ook maar doe. Eenmaal je die tijdelijke Casa Bacardi Book Club bijvoorbeeld weet zijn, is het verdraaid moeilijk om daar tijdens openingsuren niet binnen te lopen. Wel eerst je reservatie regelen natuurlijk!

Daniele Dalla Pola - Casa Bacardi menu

Donderdag 20 september was er een internationale bartender op bezoek, met name Daniele Dalla Pola. Sinds enkele jaren heeft Daniele zijn eigen bar, de Nu Lounge in hartje Bologna, waar hij zich heeft toegelegd op het maken van Tiki cocktails. Vakantiesfeer alom dus in Casa Bacardi en wij waren erbij.

Wegblijven was trouwens geen optie want één van m'n homies is zo doordrongen van de hele Tiki cultuur dat hij niet alleen ongelofelijke houten beelden maakt, hij is ook de enige in België die handgemaakte keramische Tiki mugs maakt. De real deal met andere woorden en bij het horen van volgende combinatie woorden 'Cocktails - Tiki - geheime locatie" was hij dan ook helemaal te vinden voor een avondje vertier in de juiste sfeer.

Puki Puki Downfall

Een van de signature cocktails van Daniele is zijn Puki Puki Downfall, eentje dat volgende het dagmenu volgens geheim recept gemaakt wordt. Nu ben ik niet iemand die graag geheimen verhult, wat niet wil zeggen dat ik ze niet graag ontrafel. Feit is dat Daniele nogal fan is van Brooklyn Bitters en dat deze mensen zo af en toe wel eens een receptje posten waarin hun bitters gebruikt worden. Meer zeg ik niet, maar ook niet minder!

Daniella Della Pola - Casa Bacardi

Er heerst natuurlijk wel onmiddellijk een vakantiesfeertje als er cocktails in een ananas worden opgediend en iedereen een bloemenkrans draagt. Leuk ook dat Daniele een authentiek houten swizzler - de basis, daar zal ik het later nog wel eens over hebben - gebruikt. Het ding bleek gemaakt te zijn van de gestripte top van een kerstboom, weet ik direct wat te doen zo ergens begin januari.

Mai Tai Swizzle Punch

Niet alle cocktails werden geserveerd in een uitgeholde ananas of een daartoe bestemd Tikiglas, een martiniglas of champagnecoupe deed voor de gelegenheid perfect dienst. En een beetje droogijs kan wonderen doen wat presentatie betreft.

Daniele Della Pola - Casa Bacardi

Flap - Mr. Tiki - had trouwens nog één van zijn Tiki shotglaasjes bij als cadeautje voor Daniele. Netwerken heet dat. Na het overhandigen werden we prompt uitgenodigd om eens langs te komen in Bologna en in no time ging het over het verkopen van Tiki beelden, mugs en dergelijke. Daniele stond er tevens op om op de hoogte gehouden te worden de nieuwe creaties van Flap. Vriendelijke kerel! Wat wij vooral onthouden is dat de cocktails meer dan de moeite waren, de show erond evenzeer en dat er een citytrip naar Bologna in zit. We happy!

Daniele Dalla Pola - Flap "Tiki Mugs" Thielemans

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...